CLUB FITTING

Bij Custom Golf leren we je graag kennen voordat we aan de slag gaan. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we jouw spel en inventariseren we waarbij wij jou kunnen helpen. Met welke clubfitting kunnen wij helpen? IJzers, Wegdes, Hybride, Woods, Driver of misschien de hele set? Geen probleem, wij verzorgen de clubfitting van A tot Z.

HOE KUNNEN WIJ JE HELPEN?

Iedere golfer is uniek in zijn of haar lichaamsopbouw, fysiek, motoriek en swing. Zonder een set golfclubs die correct gefit zijn, kun je nooit het optimale uit je spel halen.

Een set die exact gefit én gebouwd is op jouw eigenschappen zal je meer vertrouwen geven en je slagen efficiënter maken. Ook zal je grotere afstanden overbruggen, wordt de kans op blessures minder groot en zal je handicap verbeteren.  

1

Bij Custom Golf kunnen we door middel van clubfitting elke golfer op drie manieren helpen:

CUSTOM GOLFSET

We maken een golfset die precies bij je past. Door een rondje te golfen op onze golfsimulator weten we precies op welke gebieden wij jou kunnen helpen. Wij zorgen voor de juiste setup waardoor jij nog beter gaat golfen

Belangrijk is dat de golfer zich niet aanpast aan de clubs maar dat wij de clubs aanpassen aan de golfer.

EEN NIEUWE GOLFSET VAN TITLEIST

Met een nieuwe golfset van Titleist kunnen we de golfset laten aansluiten op jouw spel. Dit is echter een beperktere manier van clubfitting dan een custom gemaakte golfset.

HUIDIGE SET AANPASSEN

We veranderen niets aan de clubhoofden. Er wordt alleen een nieuwe shaft en grip geplaatst.

2

DATA, DATA, DATA

Als de keuze is gemaakt gaan we ons verdiepen in jouw spel door het stellen van een aantal basisvragen en het verzamelen van data.

Vervolgens doen we een aantal fysieke metingen. We kijken naar de lengte van de golfer, de gripsize en de wrist to floor(afmeting van polshoogte naar de grond).

3

Met deze informatie kunnen de fitting starten. In onze fitting area maken we gebruik van de Flightscope X3. Met de Flightscope X3 krijgen we een goed beeld van:

4

We vergelijken de data van de huidige set met de data van een andere setup. Zo kunnen we gemakkelijk en snel laten zien hoe er betere resultaten behaalt kunnen worden met een nieuwe setup. Als de data van de simulator en het gevoel van de golfer optimaal is kunnen we de juiste setup bepalen en de golfclubs bestellen.

FITTING AFSPRAAK MAKEN

Iedere golfer is uniek in zijn of haar lichaamsopbouw, fysiek, motoriek en swing. Zonder een set golfclubs die correct gefit zijn, kunt je nooit het optimale uit jouw spel halen.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

CONTACT

Custom Golf | Handelstraat 6A | 1704 Ab Heerhugowaard | Tel: 085-8770670