CLUBBUILDING

Clubbuilding is minstens zo belangrijk als clubfitting. Een gefitte set is één ding, maar als een club niet correct volgens de juiste methode wordt gebouwd, ga je niet naar huis met de best mogelijke set.

WAT IS CLUBBUILDING?

Clubbuilding houdt in dat iedere club door een professionele clubbuilder met zijn kennis en vaardigheid exact zo gebouwd en gefinetuned wordt dat deze exact aansluit op jouw kenmerken. Wij zijn vakkundig opgeleid in Engeland tot specialisten, maken gebruik van professionele methodes en werken altijd met de meest geavanceerde machines.

Zoek de perfecte balans van jouw clubs. 

SWINGWEIGHT

Swingweight is een belangrijk onderdeel van Clubbuiding. Bij swingweight kijken we hoe het gewicht van een club voelt wanneer je er mee swingt. Het heeft dus niets te maken met het totale gewicht van de club maar met de balans er van. 

De golfclub wordt op een weegschaal gemeten en aangegeven in letters en cijfers van A0 tot G10, waarbij A0 het lichtst aanvoelt en G10 het zwaarst. Voor swingweighting is het van belang dat we elke club in een set op dezelfde balans bouwen. Wanneer elke club de juiste letter/cijfercode heeft is de balans zo goed dat de swing altijd hetzelfde aanvoelt.

Kwaliteit van clubbuilding staat bij ons hoog in het vaandel en daarom ben je bij ons aan het juiste adres. Wees welkom om een kijkje te komen nemen in onze werkplaats en te zien wat clubbuilding exact inhoudt. 

Wij leggen je graag alles op een laagdrempelige manier uit en we kunnen aan de hand van alle machines in de werkplaats ook direct laten zien wat zaken als swingweight, MOI, frequency (CPM), torque, flex, spining, softstepping/hardstepping en BioMatch precies inhouden.

Je kunt clubs in een set op verschillende wijzen bouwen en shafts op meerdere manieren beïnvloeden. Kortom, er komt een heleboel bij kijken en daarom is clubbuilding ook een vak apart en onze grootste passie.

DE JUISTE GRIP VOOR DE HANDEN

De grip is één van de meest onderschatte aspecten van de golfclub. Als de grip niet de juiste dikte heeft zal je slagen inleveren. Een te dunne grip zorgt ervoor dat je te veel knijpt in de grip om het contact te behouden waardoor er snelheid verloren gaat en de bal naar links afwijkt.

Een te dikke grip zorgt ervoor dat de polsen niet soepel kunnen bewegen, je minder controle hebt en de bal naar rechts afwijkt. Voor linkshandige spelers geldt dit uiteraard andersom. Dan komt er nog bij dat grips in verschillende binnenmaten bestaan en shafts ook van elkaar verschillen in diameter. Wij zullen dus nooit zomaar een standaard of midsize grip op jouw clubs zetten. Ook nu zullen we altijd de nodige metingen uitvoeren om de exacte grip op te bouwen voor jouw handen.

 

 

HOE DEDEN ZE DAT VROEGER?

Swingweighting is ontstaan in de vroege jaren 1900 als een methode om clubs met elkaar in balans te brengen in een set. Op dat moment waren de shafts nog van hout en werden de clubhoofden nog gesmeden door de plaatselijke smid. Uiteraard is in de loop der jaren een hoop veranderd, maar het concept is in principe hetzelfde gebleven. Ware het niet dat we nu professionele clubweegschalen tot onze beschikking hebben.

FITTING AFSPRAAK MAKEN

Iedere golfer is uniek in zijn of haar lichaamsopbouw, fysiek, motoriek en swing. Zonder een set golfclubs die correct gefit zijn, kun je nooit het optimale uit jouw spel halen.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

CONTACT

Custom Golf | Handelstraat 6A | 1704 Ab Heerhugowaard | Tel: 085-8770670